ola napisał(a):
Witam,
Odradzam Wam korzystanie z apteki przy KEN. Numer budynku chyba 21, ta przy skrzyżowaniu z ulicą Przy Bażantarni, całodobowa.
Według pani aptekarki stamtąd, lek robiony, na receptę miał tej aptece kosztować około 50-60 zł (dokładnej ceny nie była mi w stanie podać, powiedziała, że poda przy odbiorze). Gdyby nie to, że termin oczekiwania był za długi (3 dni) pewnie nigdy bym się nie dowiedziała, że powinien kosztować złotych polskich 5 (PIĘĆ!).
Poszłam do innej apteki (konkretnie Cefarm na Dembowskiego - POLECAM) i tam mnie poinformowano, że wszystkie składniki leku są refundowane.
Nie mówiąc o tym, że lek był gotowy na następny dzień.
Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam listy leków refundowanych i zasad refundacji. Liczę na to, że to aptekarz poda mi taką informację i że będzie ona uczciwa i wiarygodna. Dlatego niezależnie od tego czy powodem pomyłki była niewiedza czy nieuczciwość, myślę, że do takiej apteki nie warto chodzić.
pozdrawiam i życzę zdrowia :)
Ola
Leki na receptę, robione na zamówienie, od dłuższego czasu kupuję w aptece przy wyjściu z metra Kabaty (obok tzw Papiernika). Kosztują 5 zł i na ogół są do odbioru następnego dnia.
A jeśli ktoś bierze jakieś leki regularnie to polecam apteki internetowe. Różnica cenowa potrafi dojść nawet do 20 zł (sprawdziłam osobiście kupując leki na cukrzycę).
pozdrawiam
Anka