Strona główna forum : Ogłoszenia : Polecam / Odradzam / Poszukuję

Autor Wiadomość
 Tytuł: Apteka na KENie - ODRADZAM
PostNapisane: 24 sty 2010, o 21:17 

Witam,

Odradzam Wam korzystanie z apteki przy KEN. Numer budynku chyba 21, ta przy skrzyżowaniu z ulicą Przy Bażantarni, całodobowa.

Według pani aptekarki stamtąd, lek robiony, na receptę miał tej aptece kosztować około 50-60 zł (dokładnej ceny nie była mi w stanie podać, powiedziała, że poda przy odbiorze). Gdyby nie to, że termin oczekiwania był za długi (3 dni) pewnie nigdy bym się nie dowiedziała, że powinien kosztować złotych polskich 5 (PIĘĆ!).
Poszłam do innej apteki (konkretnie Cefarm na Dembowskiego - POLECAM) i tam mnie poinformowano, że wszystkie składniki leku są refundowane.
Nie mówiąc o tym, że lek był gotowy na następny dzień.

Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam listy leków refundowanych i zasad refundacji. Liczę na to, że to aptekarz poda mi taką informację i że będzie ona uczciwa i wiarygodna. Dlatego niezależnie od tego czy powodem pomyłki była niewiedza czy nieuczciwość, myślę, że do takiej apteki nie warto chodzić.

pozdrawiam i życzę zdrowia :)
Ola

Back to top

Tytuł: Re: Apteka na KENie - ODRADZAM
PostNapisane: 24 sty 2010, o 23:48 

Ze wspomnianej apteki korzystałem ostatnio dosyć intensywnie. Z mojego doświadczenia wynika, że nie jest najlepiej zaopatrzona (przynajmniej w specyfiki, których ja potrzebowałem). Jednak jej zdecydowaną zaletą jest to, że jest całodobowa.
Przy okazji... czy ktoś zna inną całodobową aptekę w naszej okolicy ?

Jeśli chodzi o ceny, bezkonkurencyjna jest apteka ZIKO [ul. KEN 105] /w budynku Centrum Sony na wlocie na Ursynów/. Jedyny jej minus to kolejki. Praktycznie cały dzień długi ogonek oczekujących ciągnie się jeszcze poza pomieszczeniem apteki przed samym budynkiem.

Back to top

PostNapisane: 25 sty 2010, o 14:12 
Administrator

Całodobowa i chyba dobrze zaopatrzona jest apteka na Wąwozowej (róg Zaruby, budynek w którym znajduje się BZ WBK)
Nigdy nie miałem tam problemu z dostępnością leków, natomiast wiele razy spotkałem się z życzliwą pomocą pracujących tam farmaceutów.

Back to top
 Zobacz profil WWW 

PostNapisane: 26 sty 2010, o 11:55 

ola napisał(a):
Odradzam Wam korzystanie z apteki przy KEN. Numer budynku chyba 21, ta przy skrzyżowaniu z ulicą Przy Bażantarni, całodobowa.

a najlepsza jest pozycja na paragonie "oplata za dyzur nocny" - tak jakby laske robili ze maja otwarte...

Back to top

PostNapisane: 26 sty 2010, o 18:51 

ola napisał(a):
Witam,

Według pani aptekarki stamtąd, lek robiony, na receptę miał tej aptece kosztować około 50-60 zł (dokładnej ceny nie była mi w stanie podać, powiedziała, że poda przy odbiorze). Gdyby nie to, że termin oczekiwania był za długi (3 dni) pewnie nigdy bym się nie dowiedziała, że powinien kosztować złotych polskich 5 (PIĘĆ!).
Poszłam do innej apteki (konkretnie Cefarm na Dembowskiego - POLECAM) i tam mnie poinformowano, że wszystkie składniki leku są refundowane.
Nie mówiąc o tym, że lek był gotowy na następny dzień.

Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam listy leków refundowanych i zasad refundacji. Liczę na to, że to aptekarz poda mi taką informację i że będzie ona uczciwa i wiarygodna. Dlatego niezależnie od tego czy powodem pomyłki była niewiedza czy nieuczciwość, myślę, że do takiej apteki nie warto chodzić.

pozdrawiam i życzę zdrowia :)
Ola

Leki na receptę, robione na zamówienie, od dłuższego czasu kupuję w aptece przy wyjściu z metra Kabaty (obok tzw Papiernika). Kosztują 5 zł i na ogół są do odbioru następnego dnia.
A jeśli ktoś bierze jakieś leki regularnie to polecam apteki internetowe. Różnica cenowa potrafi dojść nawet do 20 zł (sprawdziłam osobiście kupując leki na cukrzycę).

pozdrawiam
Anka

Back to top

PostNapisane: 28 sty 2010, o 22:46 

Rosemeyer napisał(a):
ola napisał(a):

a najlepsza jest pozycja na paragonie "oplata za dyzur nocny" - tak jakby laske robili ze maja otwarte...

Co robili ??! :DDDD

Potwierdzam - ZIKO rzeczywiście chyba najtańsza i najlepiej zaopatrzona (niektóre ceny około 25% niższe niż gdzie indziej) i dlatego kolejki emerytów z całej Warszawy ale zawsze działa 5 czy 6 kas więc szybko idzie i warto poczekać te 10 minut.

http://maps.google.com/places/pl/warszawa/aleja-komisji-edukacji-narodowej/105/-ziko-apteka-sp-z-oo?hl=pl

Back to top
 Zobacz profil WWW 

PostNapisane: 29 sty 2010, o 14:38 

makryba napisał(a):
Całodobowa i chyba dobrze zaopatrzona jest apteka na Wąwozowej (róg Zaruby, budynek w którym znajduje się BZ WBK)
Nigdy nie miałem tam problemu z dostępnością leków, natomiast wiele razy spotkałem się z życzliwą pomocą pracujących tam farmaceutów.

Zgadzam się tutaj. Często korzystam z tej apteki i obsługa miła, życzliwa i przeważnie bardzo kompetentna. Również zaopatrzenie mają bardzo dobre.

Back to top

PostNapisane: 1 lut 2010, o 22:31 

Ja z kolei bardzo lubię aptekę Kabaty przy metrze. dość długo otwarta, jeszcze nie zdarzyło się, żeby czegoś nie mieli, no i bardzo miła obsługa.

Back to top

PostNapisane: 27 lut 2010, o 02:24 

Nie wiem jakie są te inne apteki ale ja leki kupuje w Aptece za Grosze na Puławskiej (koło Wałbrzyskiej). Ceny są tam świetne, np. ja mam często problemy z wątrobą i musze brac Hepatil, który normalnie kosztuje 13-14 zł, a ja na Puławskiej płace za niego 9,90zł. Poza tym jest kupa innych promocji i zawsze coś zostanie w portfelu. A co do kwestii zamawiania leków to są albo tego samego dnia wieczorem, albo następnego dnia z samego rana - kilka razy zamawiałem i się nie zawiodłem.

Back to top

PostNapisane: 1 mar 2010, o 12:41 

Uwaga.
Apteka na wąwozowej już nie jest całodobowa.

Back to top

Strona główna forum : Ogłoszenia : Polecam / Odradzam / Poszukuję