Strona główna forum : Ogłoszenia : Polecam / Odradzam / Poszukuję

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: VECTRA - jak wrażenia?
PostNapisane: 6 mar 2010, o 21:43 

Ale kolejki w Astrze może nie być.
Ja stałam 15 min. żeby rozwiązać umowę i chyba po miesięcu jakieś 3 min. żeby oddać modem.
Tylko sprawdź godziny "urzędowania" bo raz się odbiłam od drzwi.

Back to top

PostNapisane: 9 mar 2010, o 19:54 

Modem można też wysłać kurierem lub pocztą (np. za potwierdzeniem odbioru).

Back to top
 Zobacz profil WWW 

PostNapisane: 8 kwi 2010, o 15:30 

Witam!

Chciałem się zapytać, czy zauważyliście ostatnio znaczny spadek prędkości transferu w godzinach od 19 do ok 23, 24-tej wieczorem? Aktualnie mam pakiet Vectry 16 Mbit/1 Mbit, a relanie w porywach jest 1 do 1,5 Mbit (test na stronie 'www.speedtest.net', serwer w Warszawie).

pozdrawiam

Paweł

Back to top

PostNapisane: 8 kwi 2010, o 21:59 

Witam,

Też na to zwróciłem uwagę.
Poniżej instrukcja reklamacyjna przy tego typu przypadkach.

Przed przystąpieniem do wykonywania badań, proszę wyłączyć zabezpieczenia komputera typu firewall oraz nie pobierać/wysyłać poczty ani innych plików (dla bezpieczeństwa proszę wyłączyć wszystkie aplikacje za wyjątkiem przeglądarki).

Zapisane pliki graficzne powinny zawierać oprócz widocznych okien testów również rozwinięty pasek zasobnika (obok zegara) oraz całą belkę.

Jeżeli w sieci LAN znajduje się router, wymagane będzie podłączenie bezpośrednie do komputera.

1. Proszę wejść na stronę:
http://speedtest.net i wykonanie testu automatycznego poprzez kliknięcie na przycisk "BEGIN TEST" po zakończeniu testu należy wykonać 'print screen' - zapisać poprzez program graficzny, w pliku z rozszerzeniem *.jpg

1A. jeżeli wykonanie testu z pkt 1 nie jest możliwe (na przykład przeglądarka nie obsługuje flash i javascript) proszę wejść na stronę: http://nagios.spray.net.pl/500mb.spray jeżeli link nie zadziała, proszę o pobranie pliku test256mb ze strony ftp://ftp.atman.pl/ Proszę zapisać plik na dysku, podczas zapisywania, gdy prędkość ustabilizuje się, należy wykonać 'print screen' - zapisać poprzez program graficzny, w pliku z rozszerzeniem *.jpg

2. Następnie proszę kliknąć 'start -> uruchom' wpisać proszę 'cmd', następnie nacisnąć klawisz 'enter'. W czarnym oknie, proszę wpisać 'tracert www.allegro.pl' Po zakończonym badaniu, proszę również o wykonanie 'print screen' i zapisanie poprzez program graficzny, w pliku z rozszerzeniem *.jpg

3. Następnie proszę kliknąć 'start -> uruchom' wpisać proszę 'cmd', następnie nacisnąć klawisz 'enter'. W czarnym oknie, proszę wpisać 'netstat -e -s ' Po zakończonym badaniu, proszę również o wykonanie 'print screen' i
zapisanie poprzez program graficzny, w pliku z rozszerzeniem *.jpg

4. W czarnym oknie, proszę wpisać 'netstat -a -n ' Po zakończonym badaniu, proszę również o wykonanie 'print screen' i zapisanie poprzez program graficzny, w pliku z rozszerzeniem *.jpg

Wszystkie powyższe wyniki testów w postaci zapisanych plików graficznych, proszę odesłać w odpowiedzi na tą wiadomość, dołączając dane identyfikacyjne Abonenta.

Objaśnienia:
1. Print screen - dla systemu Windows - klawisz 'print screen' lub klawisz 'prtscr' znajdujący się obok przycisku 'scroll lock'

2. Print screen - dla komputerów Macintosh - kombinacja klawiszy 'jabłko
+ shift + 3'

W razie problemu z wykonaniem powyższej procedury, proszę o kontakt z infolinią Telefonicznego Biura Obsługi Abonentów - Wsparcie Techniczne
pod numerem 022 303 0 303 wew. 2

Wyniki testu w postaci zapisanych plików graficznych, proszę odesłać na adres Internet@spray.pl wraz z danymi osobowymi oraz adresem świadczenia usługi.

Back to top

PostNapisane: 8 kwi 2010, o 22:20 

I odpowiedź Vectry...

Obrazek

Back to top

PostNapisane: 13 kwi 2010, o 10:00 
Administrator

Po zresetowaniu modemu dziś rano prędkość downloadu (mierzona speedtest.net) wzrosła do 4,4 Mbit/s a upload pozostanie na poziomie 0,3 Mbit/s (wcześniej było ok 1,1 / 0,3 - nominalnie w pakiecie powinno być 8/1)

czy u Was jest podobnie?

Back to top
 Zobacz profil WWW 

PostNapisane: 13 kwi 2010, o 21:04 

U mnie speedtest pokazuje 8/0,37. Niby ok, ale powinno być 14/1 (mam niby taką promocję). Więc może "w promocji" mam normalną przepustowość dla łącza 8mb...

Back to top

PostNapisane: 14 kwi 2010, o 06:56 

Ja mam pakiet 4/1. Wynik ze speedtestu dla

Warszawy

Obrazek

i Norymbergi

Obrazek

Zastrzeżeń brak.

--
norbeer

Back to top

PostNapisane: 15 kwi 2010, o 10:01 

Pakiet 24/1
U mnie speedtest: 12-20Mbit download .38-.098 upload
Realny transfer około 2,8MB/s = około 22Mbit. Wczoraj pomiędzy 17-19 był bardzo stabilny. Jest poprawa, bo przed poniedziałkową interwencją było różnie.

Back to top

PostNapisane: 15 kwi 2010, o 11:26 
Administrator

u mnie od wczoraj kompletna padaczka
pomimo bardzo uprzejmych i co ważne kompetentnych pracowników infolinii technicznej Vectry nic się nie zmienia.
nie jestem w stanie nawet uruchomić appletu na speedteście
dziwne, bo skowo Wozimek pisze że u niego, piętro niżej wszystko ok, to znaczy że problem ogranicza się do mojego modemu, może jego wymiana pomoże...

Back to top
 Zobacz profil WWW 

Strona główna forum : Ogłoszenia : Polecam / Odradzam / Poszukuję

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona